Brezilya Pentekostal Tarikatı - Brezilya'da futbolcular ve tarikatlar - Hz. İsa'nın futbol takımı

Brezilyalı futbolcuların tarikatı. İsa'nın vücutlarına girdiğine inanan sporcular.

Brezilyalı futbolcular arasında, "Pentekostal Tarikatı" adlı bir tarikata mensup olanların sayısı giderek artıyor.

Güney Afrika'da sekizincisi düzenlenen Konfederasyon Kupası'nın şampiyonu, önceki akşam finalde ABD'yi yenen Brezilya oldu. Ancak milyonlarca kişi tarafından izlenen maçın ardından yaşanan bir olay, hayli dikkat çekti: Brezilyalı birçok futbolcu şampiyonluk kutlamalarına "I Love Jesus-İsa'yı Seviyorum" yazılı tişörtlerle çıkması, bu ülke futbolcuları arasında giderek yayılan bir tarikat rüzgârının da kanıtı gibi.

Asıl çarpıcı iddia ise, Brezilyalı futbolcuların, Pentekostal Tarikatı'na üye oydukları. Protestan mezhebine bağlı Pentekostal Tarikatı inancına bağlı olanlar İsa'nın vücutlarına girdiğine inanıyor.

İsmi geçen bu futbolcuların hem tarikatın dünyaya yayılması için uğraştıkları hem de gelirlerinin onda birini, bağlı oldukları kiliselere verdikleri öne sürüldü. Örneğin Kaka'nın sadece geçen yıl 770 bin Euro gönderdiği belirtiliyor. "İsa'nın Sporcuları" (Atletas de Cristo) olarak anılan bu futbolcular arasında Türkiye'de top koşturanların olduğu da iddia ediliyor. Örneğin bir dönem G.Saray forması giyen kaleci Taffarel, Fenerbahçe'de top koşturan Alex ve Deivid ile eski Fenerbahçeli Fabio Luciano ve Gaziantepspor'da oynayan Beto...
Kaynak: Sabah.com.tr

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arjantin Nerede - Arjantin Neresi

Şili Nerede - Şili Nerde - Şili Dünyanın Neresinde

Kolombiya Nerede - Kolombiya Nerde - Kolombiya Dünyanın Neresinde