Kolombiya dili - Kolombiya'da konuşulan diller - Kolombiya etnik diller - Güney Amerika etnik dilleri - Kolombiya yerli halklarının dili

Kolombiya'nın resmi dili İspanyolcadır. Fakat bir çok yerli dili de ait oldugu, yani konuşulduğu bölgelerde resmi olarak tanınmıştır. İspanyolcanin ana dil olarak konusulmadigi yerlerde iki dilli egitim zorunludur. Yani hem resmi dil İspanyolca hem de oranin yerel dili. Günümüzde bu sekilde 60'dan fazla yerli dili mevcut Kolombiya'da. Ayrıca bir çok yerli dilide kaybolmuş durumda.

Bu sayfadaki bilgiler guney-amerika.blogspot.com tarafindan araştırıldı ve düzenlendi. Türkiye'de bu şekilde bilgi veren ilk ve tek sayfa burasıdır ve detaylar sürekli güncellenmektedir. Bu yazıyı kopyalayıp tekrar yayınlamak isterseniz Lütfen bu sayfaya link verip kaynak gosterin.
Bunlardan bazıları ve en yaygın olanları şunlardır: (mavi renklilere tıklayarak daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz)

 Endonezya'nın Dili - Endonezya'daki Diller

Acagua (Achagua), Andok (Andoque), Arhuaco, Ava-Kuakier (Awa-Cuaiquer), Arawak Dilleri, Bari, Bora, Cimila (Chimila), Barasana, Embara-Baudo, Embera-Catio, Embara-Chami, Embara-Tado, Epana, Kakuka (Cacua), Guahibo, Guambiano, Guanano, Hupde, Inga, Inga Jungle, Koreguaje, Kamsa (Camsa), Karapana (Carapana), Kariyona (Carijona), Kokama-Kokamilla (Cocama-Cocamilla), Kofan (Cofan), Kuiba (Cuiba), Kubeo (Cubeo), Kurripako (Curripaco), Desano, Guahibo, Guayabero, Kicwa (Kichwa), Kuna, Malayo, Muinane, Nhengatu, Nukak Maku, Makaguan (Macaguan), Minika Huitoto (Minica Huitoto), Murui Huitoto, Paezan Dilleri, Playero, Paez, Kechua (Quechua), Ocaina, Palanquero, Piapoco, Piaroa, Piratapuyo, Puinave, Vlax, Saliba, Siona, Siriano, Tanimuka-Reuara, Tariano, Totoro, Tunebo Angosturas, San Andres Kreolesi (San Andres-Providencia Creole), Ticuna (Ticuna), Uv Kuva (Uw Cuwa), Wayuu, Woun Meu, Yari, Yukuna (Yucuna), Yukpa, Yuruti.

Kolombiya'nın kaybolmuş yerli dilleri:
Artık konuşulmayan, yani konuşan sayısı hic kalmamış diller.
Andakui (Andaqui), Anserna, Arma, Basbakoas (Barbacoas), Kagua (Cagua), Karamanta (Caramanta), Kauka (Cauca), Cipca (Chibcha), Cipiayes (Chipiajes), Koksima (Coxima), Koyaima (Coyaima), Kumeral (Cumeral), Makaguaye (Macaguaje), Natagaimas, Omeyes (Omejes), Pijao, Panores, Runa, Tama, Tomedes, Yahuna.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arjantin Nerede - Arjantin Neresi

Kolombiya Nerede - Kolombiya Nerde - Kolombiya Dünyanın Neresinde

Şili Nerede - Şili Nerde - Şili Dünyanın Neresinde