Fatih Üniversitesi İspanyol Dili ve Edebiyatı - Bölüm Hakkında Bilgiler - Öğretim Üyeleri

FÜ İspanyol Dili-Edebiyatı

Bu Bölüm, öğrencilerini İspanyolcayı iyi düzeyde konuşabilecek, yazabilecek ve okuyabilecek şekilde yetiştirmenin yanında, onlara, İspanyol edebiyatı ve kültürü hakkında derinlemesine çalışma imkânı sağlamaya çalışmaktadır. İspanyolca, dünyada en çok öğrenilen dillerden biridir ve gazetecilik, uluslararası ilişkiler, sosyal hizmetler, eğitim, politika ve iş alanlarındaki mesleklere girmeyi hedefleyen öğrencilere çok yararlı olabilir.

Dünyada İspanyolca konuşan nüfus da azımsanmayacak kadar çoktur. ABD nüfusunun %10’u Hispanik asıllıdır. Fatih Üniversitesi İspanyol Dili ve Edebiyatı Bölümü, öğrencilerini, İspanyolcanın konuşulduğu ülkelerde karşılaşabilecekleri her türlü duruma hazırlamayı amaçlamaktadır.

İspanyol Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyeleri, edebî çalışmaların estetik ve insani değerler yönünden incelenmesi gerektiğine inanmaktadırlar. Bu amaçla, seçilmiş örnek çalışmalar sadece estetik değerleri açısından değil, aynı zamanda İspanyol insanının ve ülkelerinin sosyal, politik, ekonomik, felsefi, dinî, psikolojik, genel kültürel gerçeklerini açıkça ortaya koyan insani belgeler olarak analiz edilmekte ve tartışılmaktadır. Bunda, edebiyat derslerinin bazı amaçları vardır: Öğrencilerin dilsel yetilerini geliştirmek ve genişletmek, kültürel bakış açılarını genişletmek, edebî analiz yapma yetilerini geliştirmek, edebî tarih ve kritik bilgilerini artırmak ve öğrencilerin kendilerini ve insanlığı daha iyi anlamalarına yardımcı olmaktır.

Aynı zamanda, İber Yarımadası ve Amerika’da bulunan İspanyol varlığının tanınması ve anlaşılması için de çalışmalar yapılmaktadır.
Fatih Üniversitesi İspanyol Dili ve Edebiyatı Bölümü, Türkiye içinden ve dışından İspanyolca öğrenmek ve bunu harika İspanyol dünyasını keşfetmede kullanmak isteyen gençleri beklemektedir.

Akademik Kadro
Yrd.Doç.Dr. Marta Fuentes Rodriguez
Yrd.Doç.Dr. Miguel Angel Extremera
Yrd.Doç.Dr. Sami El Mustawi
Öğr.Gör. Ruth Murias Roman

Bölüm adres ve telefonları:
Adres
: Fatih Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakultesi, İspanyol Dili ve Edebiyatı Bölümü, Büyükçekmece, İstanbul
Tel: (0212) 866 3300 Dahili: 2252
Web Sayfası: Fatih Universitesi

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arjantin Nerede - Arjantin Neresi

Kolombiya Nerede - Kolombiya Nerde - Kolombiya Dünyanın Neresinde

Şili Nerede - Şili Nerde - Şili Dünyanın Neresinde