Türk Hava Yolları Güney Amerika - THY Latin Amerika

Türk Hava Yolları(THY), Avrupa, Kuzey Amerika, Uzakdoğu, Ortadoğu ve Afrika pazarlarının ardından şimdi de Güney Amerika pazarına da yoğunlaşmaya hazırlanıyor. Şu anda Güney Amerika’da sadece Brezilya’ya doğrudan seferi bulunan THY, Brezilya ve Arjantin başta olmak üzere Güney Amerika’da 40’dan fazla noktaya bilet satabilecek.

Güney Amerika kıtasının en büyük özel havayolu şirketlerinden Brezilya merkezli TAM Havayollarının THY’nin de etkin bir üyesi olduğu Star Alliance ittifakına girmesiyle Türkiye ile Latin ülkeleri arasındaki yolcu trafiğinin daha da artması bekleniyor. THY yolcuları, TAM Havayolları ile yapılan kod paylaşım anlaşması gereği, başka uçuşlardan kazandıkları bedava uçuş millerini isterlerse Güney Amerika’ya yapacakları iş ve turistik amaçlı ziyaretlerinde de kullanabilecekler. THY yolcuları, Maya ve İnka gibi uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan bölgelerin yanı sıra Patagonya gibi dünya turizminde önemli merkezlere yolculukta da uçuş millerini kullanabilecekler.

“GÜNEY AMERİKA İLE TRAFİK ARTACAK”


THY Genel Müdürü Temel Kotil, şu anda THY’nin sadece Brezilya’nın Sao Paulo şehrine direkt uçuşu bulunduğunu belirterek “TAM Havayollarının da Star Alliance’a katılmasıyla karşılıklı olarak Latin ülkeleri ile Türkiye arasındaki yolcu trafiğinin daha da artmasını bekliyoruz. TAM bizim yolcularımızın Güney Amerika’daki dağıtımını yaparken, biz de THY olarak onların uçuşunun olmadığı birçok dünya ülkesine TAM’ın transit yolcularına hizmet vereceğiz, dünyanın birçok noktasına dağıtımını yapacağız. Bu nedenle önümüzdeki dönemde Brezilya başta olmak üzere Güney Amerika kıtasından Türkiye’ye yönelik önemli bir yolcu akımı bekliyoruz. THY’nin hub’ı olarak İstanbul’un Güney Amerikalı yolcuların aynı zamanda dünyanın başka ülkelerine yönelik transit uçuşlarında giderek önemi de artacak” dedi.

TAM Havayolları’nın Star Alliance’a katılması dolayısıyla Sao Paulo’da düzenlenen törende görüştüğümüz Temel Kotil, THY’nin Güney Amerika’ya doğrudan uçtuğu merkezlerin sayısının artması yönünde planları da bulunduğuna işaret ederek “TAM’ın katılmasıyla Star Alliance içindeki sinerji daha da artacak. Bir anlamda TAM Güney Amerika’daki temsilcisi olurken biz de onların uçmadığı noktalarda TAM’ın temsilcisi olacağız. Özellikle Güney Amerika için bu sinerjinin daha da artacağını düşünüyoruz. Star Alliance yeni pazarlara girme hazırlığı içinde. En doğru zamanda Star Alliance’a girmekle çok doğru bir verdiğimize inanıyorum” diye konuştu.
Kaynak: Hurriyetim.com.tr

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şili Nerede - Şili Nerde - Şili Dünyanın Neresinde

Arjantin Nerede - Arjantin Neresi

Kolombiya Nerede - Kolombiya Nerde - Kolombiya Dünyanın Neresinde