Brezilya'nın Milli İçecekleri - Brezilyalılar ne içer?
Brezilya'da en çok ne içilir?
İste Brezilya'nın alkollu milli içecekleri. Brezilya'ya giderseniz bunları içmeyi unutmayın.
Caju Amigo ( yada Cajuzinho)
Cachaça (şeker kamışından yapılan genellikle kokteyllerde kullanılan bir likor) ile Kaju (bir cesit tropik camfıstıgı) suyunun karışımı oldukça cok sevilen bir içecektir. Guney-amerika.blogspot.com Bazı bölgelerde agıza bir tane Kaju atılır ve yutulmadan çignenirken bir yandan da Caju Amigo icilir.
Caipirinha
Brezilya'nın milli kokteylidir. Cachaça (seker kamışından yapılan bir çesit likör), misket limonu (lime) seker ve kırılmış buz karısımı bir kokteyldir.
"Caipirinha" ismi Brezilya-Portekizcesindeki caipira kelimesinden türetilmiştir. Anlamı "küçük köylü kızı"dır.
Misket limonu ufak parçalara kesilir. Bardağın içinde esmer şeker ile suyunu bırakıncaya kadar ezilir. Üzerine bardağı dolduracak şekilde kırık buzlar koyulur ve uzerine Cachaca ilave edilir. Biraz karıştırılır, tekrar buz eklenir.
Cauim
Tarihi cok eski bir içecektir ve guney-amerika.blogspot.com özellikle yerliler arasında çok daha popülerdir. Amazonların derinliklerindeki yerliler tarafından çok içilir. Manyok bitkisinin köklerinden yapılır ve genellikle tropikal meyve sularıyla tatlandırılır.
İste Brezilya'nın alkollu milli içecekleri. Brezilya'ya giderseniz bunları içmeyi unutmayın.
Caju Amigo ( yada Cajuzinho)
Cachaça (şeker kamışından yapılan genellikle kokteyllerde kullanılan bir likor) ile Kaju (bir cesit tropik camfıstıgı) suyunun karışımı oldukça cok sevilen bir içecektir. Guney-amerika.blogspot.com Bazı bölgelerde agıza bir tane Kaju atılır ve yutulmadan çignenirken bir yandan da Caju Amigo icilir.
Caipirinha
Brezilya'nın milli kokteylidir. Cachaça (seker kamışından yapılan bir çesit likör), misket limonu (lime) seker ve kırılmış buz karısımı bir kokteyldir.
"Caipirinha" ismi Brezilya-Portekizcesindeki caipira kelimesinden türetilmiştir. Anlamı "küçük köylü kızı"dır.
Misket limonu ufak parçalara kesilir. Bardağın içinde esmer şeker ile suyunu bırakıncaya kadar ezilir. Üzerine bardağı dolduracak şekilde kırık buzlar koyulur ve uzerine Cachaca ilave edilir. Biraz karıştırılır, tekrar buz eklenir.
Cauim
Tarihi cok eski bir içecektir ve guney-amerika.blogspot.com özellikle yerliler arasında çok daha popülerdir. Amazonların derinliklerindeki yerliler tarafından çok içilir. Manyok bitkisinin köklerinden yapılır ve genellikle tropikal meyve sularıyla tatlandırılır.
Caipirinha