Bolivya güzeli - Evo Morales'in en güzel elçisi

Güney Amerika’nın ilk yerli lideri olan Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, eski Bolivya güzeli Jessica Anne Jordan Burton’ı “özel elçisi” olarak atadı.

Sınır Kuşakları ve Makrobölgeler Kalkınma Direktörü olan 26 yaşındaki eski güzellik kraliçesi Burton’ın görevi, ayrılıkçı sağ paramiliterler ve uyuşturucu kaçakçılarıyla ülkenin en tehlikeli sınır bölgelerinde yapılacak görüşmelerde Morales’i temsil etmek. Hiçbir politik deneyimi olmayan Jordan, İngiliz bir baba ile Bolivyalı bir annenin çocuğu olarak İngiltere’de dünyaya gelmiş. 2006’da ülkesini dünya güzellik yarışmasında temsil eden Jordan, “Ailem endişeli ama ben korkmuyorum. Bu benim işim ve kaderim” dedi. Jordan’ın güzelliğinden başka hiçbir meziyeti olmadığını savunan muhalifler ise öfkeli.
Muhalifler ayrıca Morales’i resmi törenlerde bile öpmekten kaçınmayan Jordan’ın devlet başkanıyla flört ettiğini iddia ediyor. Morales’in, Jordan’ı özel temsilcisi yapmakla kendisine muhalif olan ülkenin doğu kesimindeki beyaz, elit azınlığının sempatisini kazanmaya çalıştığı yorumları da yapılıyor.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arjantin Nerede - Arjantin Neresi

Şili Nerede - Şili Nerde - Şili Dünyanın Neresinde

Kolombiya Nerede - Kolombiya Nerde - Kolombiya Dünyanın Neresinde