Meksika-Türkiye ilişkileri - Türkiye-Meksika İş Konseyi - Türkiye ve Meksika arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 80. yıldönümü

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, 10-12 Aralıkta Meksika'ya gidiyor.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Babacan'ın ziyaretinin Türkiye'den Meksika'ya Dışişleri Bakanı düzeyindeki ilk ziyaret olma özelliği taşıyacağı belirtildi.

2008'de Türkiye ve Meksika arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 80. yıldönümünün kutlandığının vurgulandığı açıklamada, Babacan'ın ziyaretinin 80. yıldönümü vesilesiyle Meksika ile ilişkilere yeni bir ivme kazandırılması amacıyla planlandığı kaydedildi.

Babacan'ın programı kapsamında, TOBB ve DEİK ile Meksika Dış Ticaret, Yatırım ve Teknoloji İş adamları Konseyi (COMCE) arasında işbirliği protokolleri imzalanarak, Türkiye-Meksika İş Konseyi'nin kurulacağı bildirildi.


Açıklamada şunlar kaydedildi:
"Ziyaret sırasında, Türkiye ile Meksika'nın ikili gündemindeki konuların yanı sıra ülkemizin 'Latin Amerika ve Karayipler Eylem Planı' çerçevesinde bölgesel konular ve ayrıca iki ülkenin aynı dönem için seçildikleri BM Güvenlik Konseyinde işbirliği gibi uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacaktır.

Sayın Bakan ikili temaslarının yanı sıra Meksika Dış İlişkiler Konseyinde (COMEXI) Türk Dış Politikası konulu bir konferans verecektir."

Kaynak: SABAH

Meksika Haberleri >>

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arjantin Nerede - Arjantin Neresi

Kolombiya Nerede - Kolombiya Nerde - Kolombiya Dünyanın Neresinde

Şili Nerede - Şili Nerde - Şili Dünyanın Neresinde