Peru'da ölen yardımsever Türk - Kimse Yok Mu Derneği’nin Peru'daki Kaybı

Gazze ve Peru’da yardım koordinatörü olarak çalışan Hasan Ertürk, Peru’da fenalaştı. Ağabeyini arayan Ertürk “Doktorlar 6 saatimin kaldığını söyledi, hakkınızı helal edin” dedikten sonra komaya girdi. ‘İyilik meleği’ Hasan Ertürk yılbaşı gecesi hayatını kaybetti.

TÜRK İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) ve Kimse Yok Mu Derneği için Uluslararası Yardım Koordinatörü olarak çalışan Hasan Ertürk (37), 1 Ocak’ta Peru’nun başkenti Lima’da yeni yılın ilk günü hayatını kaybetti. Doktorlar, önce gizli domuz gribinden ve Akut Solunum Sıkıntısı Sendromu’ndan (ARDS) şüphelendilerse de kesin bir teşhis konulamadı.

Peru Depremi’nde de oradaydı
Bes dil bilen Ertürk, 2007’de Peru’da meydana gelen ve 510 kişinin ölümüne neden olan 7.9 şiddetindeki depremin ardından Kimse Yok Mu Derneği’nin Uluslararası Yardım Kordinatörü olarak Peru’ya gitti. ‘Peru’ya İnsani Yardım Kampanyası’nı yürüten Ertürk, evleri yıkılan aileler için yapılan 67 prefabrik evin anahtar teslim törenine katılan Peru Cumhurbaşkanı Alan Garcia, prefabrik evlerden Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın bahçesine de istedi.
Kaynak: Hurriyet.com.tr

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arjantin Nerede - Arjantin Neresi

Şili Nerede - Şili Nerde - Şili Dünyanın Neresinde

Kolombiya Nerede - Kolombiya Nerde - Kolombiya Dünyanın Neresinde