Arjantinli işadamları ve Paraguaylı işadamları - Dünya Dış Ticaret Köprüsü - Arjantinli ve Paraguaylı işkadınları Kahramanmaraş ziyareti

TUSKON tarafından organize edilen “Dünya Dış Ticaret Köprüsü” organizasyona katılan Arjantin ve Paraguaylı işadamları Kahramanmaraş'ı ziyaret etti.
Kentte onurlarına verilen kahvaltıya katılan Arjantin ve Paraguaylı işadamları, burada Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği (KALİDA) üyesi işadamlarıyla bir araya geldi.

Arjantin ve Paraguay'dan gele misafirlerini Kahramanmaraş'ta misafir etmekten dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen KALİDA Yönetim Kurulu Üyesi Ali
Çiçekçi, TUSKON'un organizasyonuyla düzenlenen Dünya Dış Ticaret Köprüsü'nün önemine değindi.
Bu kapsamda şehre gelen Arjantin ve Paraguaylı iş adamı ve iş kadınlarıyla ticaret konusunda da görüşmeler yapacaklarını söyleyen Çiçekçi, böylece şehri de tanıtmış olacaklarını belirtti.

Tarımdan inşaat sektörüne kadar bir çok alanda faaliyet gösteren yabancı işadamı ve iş kadınları da yaptıkları konuşmalarda Türkiye'de gördükleri ilgiden çok etkilendiklerini söylediler.

Tekrar gelmek istediklerini ve iş bağlantılarında bulunmak istediklerini söyleyen işadamı ve iş kadınları, Türk işadamlarını da kendi ülkelerine davet etti. Kahramanmaraş'a gelen Liliana Nunez, Dünya Dış Ticaret Köprüsü sayesinde imkanları görmenin kendilerini mutlu ettiğini kaydederek, ortak iş yapmak için her zaman hazır olduklarını söyledi.

Gladys Torres isimli iş kadını da Türkiye'den çok etkilendiklerini dile getirdi. Paplo Leonardo Marcilio isimli işadamı da Türkiye'nin geliştiğini gördüklerini bunun da kendilerine örnek olduğunu vurguladı.
Kahramanmaraş'taki misafirperverlikten dolayı da mutlu olduklarını ifade eden Marcilio, ortak yatırımlar yapmak için her zaman hazır olduklarını ifade etti. Arjantin ve Paraguay'dan gelen ekip daha sonra Kahramanmaraş Valisi M. Niyazi Tanılır'ı makamında ziyaret etti.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arjantin Nerede - Arjantin Neresi

Kolombiya Nerede - Kolombiya Nerde - Kolombiya Dünyanın Neresinde

Şili Nerede - Şili Nerde - Şili Dünyanın Neresinde