Panama ve marketçi devlet başkanı - Panama'da bakkal başkan dönemi

Bakkal amca devlet başkanı olursa..

Kuzey Amerika ile Güney Amerikayı birbirinden ayıran, Büyük Okyanus ile Pasifik Okyanusunu da birbirine bağlayan Panama'yı artık bir süpermarketci yönetecek.

Detay:
Dünyanın en önemli ticaret kanallarından biri olan Panama'da tarihi bir seçim yaşandı. Seçimi, ülkenin aynı zamanda en zengin işadamı olan süpermarket zinciri sahibi Ricardo Martinelli kazandı. Oyların yüzde 61'ini alan Martinelli'nin en yakın rakibi Balbina Herrera ise ancak yüzde 37 oy alabildi. Yeni başkan, açıklamanın ardından yaptığı zafer konuşmasında "Bu şekilde devam edemeyiz. Vatandaşlarımızın yüzde 40'ı yoksul. Yarından itibaren değişimi başlatıp, iyi bir sağlık, eğitim, ulaşım sistemine sahip olacağız" dedi.



UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE
Martinelli'nin programında Panama Kanalı'nın genişletilmesi ve kokain kaçakçılığında transit geçiş noktası olan kanaldaki güvenlik önlemlerinin artırılması da yer alıyor. Panama'da devlet başkanları bir defaya mahsus olarak 5 yıllığına göreve geliyor. Öte yandan Panama'da dün devlet başkanlığı seçimlerine paralel olarak 71 sandalyeli parlamento seçimleri de yapıldı. Seçimlerde henüz oyların yüzde 53'ü sayılırken Martinelli'nin Değişim İttifakı'nın 37, Herrera'nın Demokratik Devrim Partisi'nin ise 23 sandalye kazandığı belirtiliyor.
Detay Kaynak: Sabah Gazetesi

Bu blogdaki popüler yayınlar

Arjantin Nerede - Arjantin Neresi

Kolombiya Nerede - Kolombiya Nerde - Kolombiya Dünyanın Neresinde

Şili Nerede - Şili Nerde - Şili Dünyanın Neresinde